duminică, 28 februarie 2010

Puterea gandului


Doua idei care mi-au alimentat gandurile (in mod pozitiv!) astazi, nu e minunat?
De un timp eram destul de lipsita de inspiratie, chiar mi se parea ca incep sa simt un usor gust al durerii, neputintei amestecate cu cel al blazarii...
Ieri mi-a fost dat sa aud un sfat, sa-l inteleg si sa-l doresc in viata mea: sa incep orice gand, sfat, orice fraza sa inceapa prin idei afirmative. Adica sa-l elimin pe NU din limbajul meu.
Este foarte simplu si pozitiv: decat sa-mi spun ca eu nu pot sa mai duc o viata atat de saraca in evenimente, as putea spune ca mi-as dori sa traiesc o viata in care sa am anumite evenimente care mi-ar bucura sufletul.
In loc sa spun ca nu-mi place limbajul sau ca destest ideile cuiva, as putea afirma ca apreciez modul de gandire al unuia sau ca admir limbajul altcuiva... pare simplu, nu?
Nu stiu de fapt cat este de simplu, dar cert este ca in felul acesta se induce un flux pozitiv in interior si implicit in exterior!

A doua idee care mi-a revelat o extraordinara realitate a fost cea care porneste de la un experiment aparent foarte simplu: daca se actioneaza asupra unor particule de nisip cu un sunet de o anumita frecventa, se produce o vibratie, care la randul ei produce o reasezare a acelor particule (desigur la nivel molecular).
De aici, imaginand gandurile ca niste sunete care produc vibratii ( vezi activitatea sistemului nervos), acestea pot fi pozitive sau negative in functie de gandurile care le-au produs. Nu este extraordinar? Si aceasta vibratie produce atat in noi cat si in exterior o anume imagine... definita in acest caz impresie.
Asa s-ar explica "puterea gandului" sau efectul unui "gand pozitiv" sau pur si simplu se poate explica de ce se afirma mereu ca oamenii isi folosesc doar sub 5% din capacitatea creierului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu